Natwerk logo

Nederland draagt een tomaatje bij...

Met Arie Boomsma, Dio, James Worthy en nog veel meer tomatengooiers. 

Op maandag 29 augustus zal een groep van 50 man bestaande uit BN-ers, artiesten, creatievellingen en ander gespuis, in een knalrode tourbus in 20 uur afreizen naar Buñol in Valencia, Spanje. Hier zal op 31 augustus het befaamde jaarlijkse Tomatina plaatsvinden. Eén van de meest bizarre festivals ter wereld. Ieder jaar wordt in een afgezette dorpsstraat 200 ton tomaten gelost en  storten duizenden mensen zich vol overgave vol in een tomaten smijt gevecht dat voortduurt tot de allerlaatste tomaat geplet is.

Reclamebureau Natwerk, groot voorstander van bizarre festiviteiten als Tomatina, merkte dat de sympathie voor het festival ook in Nederland breed gedragen wordt. Zo ontstond het plan om eraan deel te nemen. En wel met een indrukwekkende Nederlandse afvaardiging, inclusief Hollandse tomaten. Speciaal voor dit avontuur heeft Natwerk een tourbus omgebouwd en uitgerust met een heuse Bloody-Mary bar en genoeg geluidsapparatuur om de boel in Buñol eens flink op z’n kop te zetten. Op het dak  wordt een flinke hoeveelheid kratten gevuld met 200 kilo aan Hollandse tomaten om actief mee te kunnen doen met het nodige gooi- en smijtwerk. De tomaten worden geleverd door Prominent Tomaten, één van Nederlands grootste tomatentelers.

De gemeente Buñol ziet uit naar de komst van deze unieke Amsterdamse afvaardiging en heeft voor de Natwerk-bus een prominente plek in het midden van het centrum gereserveerd. Een Tomitaans welkom dus voor de Hollanders